Recept cheese muffins hormoonproof
Dit recept is voor 12 stuks mini muffins.
Voor de bodem:
– 85 gram medjoul dadels ontpit
– 2 el warm water
– 65 gr havermout
Voor de vulling:
– 2 eieren
– 150 gr lactose vrij roomkaas van Arla
– 1 el boekweitmeel
– honing naar smaak – ik heb 1 el gebruikt
– rasp van 1/2 citroen
Voor de swirl
– 50 gr blauwe bessen
– sap van 1/4 citroen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de holtes van de muffinvorm goed in.
Begin met de bodem. Ontpit de dadels en stop ze in de keukenmachine. Voeg 2 el warm water toe en blend alles tot een soort puree. Schep de dadelpuree in een kom en kneed de havermout erdoor. Verdeel het mengsel over de muffinvorm en druk met je vingers het mengsel plat.
De vulling: meng de ingrediënten met een mixer door elkaar en voeg naar smaak honing toe. Schenk het beslag in de holtes van de muffinvorm.
De swirl: pureer de blauwe bessen samen met het citroensap. Schep het mengsel met een theelepel als een swirl over de cheese muffins.
Bak de cheese muffins 20-25 minuten in het midden van de oven.
Laat ze afkoelen en eet smakelijk!